Presentatie op LAC congres – De architect tussen 35 scrum teams in de 90e sprint…

Op woensdag 25 en donderdag 26 november is de 17e editie Landelijk Architectuur Congres. Net als vorig jaar ga ik in de track Agile Architecting een presentatie geven over architectuur en architecten in een Agile omgeving. De titel van de presentatie dit jaar is: De architect tussen 35 scrum teams in de 90e sprint…

De realisatie van software gebeurt steeds vaker agile. Dit vraagt ook iets van de architect en de architectuur. Software wordt steeds sneller en frequenter naar productie gebracht. Wat betekent dit voor de architect? De hoeveelheid data die verwerkt moet worden door de IT systemen blijft groeien. En nu? Bij bol.com zijn we op weg naar de 100e sprint met inmiddels zo’n 35 scrum teams. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe we hier bij bol.com mee omgaan en hoe de architect en de architectuur steeds meer volwassen worden.

Bij bol.com hebben we inmiddels heel wat ervaring opgedaan met scrum, Agile architectuur en het schalen van scrum en Agile. In de presentatie zal ik ervaringen delen uit de realisatie van een nieuwe voorraadservice, Logistiek via bol.com, Vandaag Ophalen en de lopende realisatie van ons nieuwe fulfillment center.

Business Intelligence en Big Data bij bol.com

Naast mijn presentatie over Agile architectuur, verzorgt mijn collega Wieneke Keller een presentatie over Business Intelligence en Big Data bij bol.com in de track data science voor architecten:

bol.com groeit stevig door. In onze (micro) service architectuur proberen we deze groei te faciliteren. Belangrijk is dat we inzicht houden in de kwaliteit van onze processen. Bij bol.com doen we dit door big data technologieën in te zetten binnen het BI domein. Zo kunnen we de groeiende hoeveelheden data en databronnen eenvoudig toegankelijk en beheersbaar houden. In deze presentatie wordt toegelicht hoe we dit doen. Ook zullen andere toepassingen van big data bij bol.com worden besproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *