fulfillment vernieuwingen

Normaal gesproken staat het domein van fulfillment niet volop in de aandacht vanwege de nieuwe ontwikkelingen. In de afgelopen maand heeft bol.com twee fulfillment vernieuwingen aangekondigd, waar ik met mijn collega architecten een bijdrage aan heb geleverd:

Bol.com bouwt eigen fulfillment center voor groei en innovatie

Een eigen fulfilment center biedt meer ruimte om verder te groeien. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ons assortiment en onze diensten zoals ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via bol.com’ kunnen blijven uitbreiden. Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren met een nog snellere en betrouwbaardere levering. Gemak voor klanten staat daarbij voorop.

fulfillment centerHet nieuwe fulfillment center, dat in 2017 zijn deuren zal openen zal bij de opening circa 50.000m2 grondoppervlakte hebben. Dat is te vergelijken is met zeven voetbalvelden. De komst van het nieuwe bol.com fulfilment center betekent voor Waalwijk en omgeving opnieuw een groei in het aantal arbeidsplaatsen.

Bol.com kiest voor eigen DC en handmatig pickproces

Naar aanleiding van het bovenstaande nieuws gaf de logistiek directeur van bol.com Huub Vermeulen een interview aan het blad Logistiek. Dit achtergrond artikel geeft een interessant inkijkje in e-fulfillment bij bol.com.

Korting bij aankoop van de grond in Waalwijk

Volgens het Brabants Dagblad heeft Bol.com heeft een fikse korting gekregen op grond die het in Waalwijk heeft gekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Uit de hypotheekakte blijkt dat de webshop voor 10,6 miljoen euro tien hectare grond heeft gekocht aan de Kloosterheulweg nummer 14. Omgerekend betaalt de dochter van Ahold 106 euro per vierkante meter, exclusief btw. Dat is fors minder dan de prijs die de gemeente Waalwijk doorgaans voor haar grond vraagt; 140 euro per vierkante meter.

Vandaag ophalen – Same day delivery betaalbaar

bol.com afhaalpuntDe andere fulfillment vernieuwing waar klanten direct van profiteren is Vandaag Ophalen. Vandaag ophalen is een nieuwe dienst die vandaag leveren betaalbaar en makkelijk maakt. Klanten kunnen al binnen enkele uren na bestelling hun pakketje ophalen bij Albert Heijn. Bestellingen die op werkdagen ’s morgens vóór 12.00 uur zijn gedaan, liggen nog dezelfde dag ’s middags klaar bij het afhaalpunt, uiterlijk om 17.00 uur.

Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij bol.com:

Binnen e-commerce maken nog maar weinig consumenten gebruik van ‘same day delivery’, omdat ze meestal niet bereid zijn hoge bezorgkosten te betalen. Bij de ontwikkeling van Vandaag Ophalen hebben wij dan ook lage kosten voorop gezet. Door de bezorging van bestellingen te combineren met een dagelijkse bezigheid – boodschappen doen – hebben we de dienst niet alleen betaalbaar maar ook makkelijk gemaakt. Zo kunnen consumenten op één moment van de dag in één winkel terecht voor al hun aankopen. Hiermee maken we ‘same day delivery’ toegankelijk en bewijzen we opnieuw dat online winkelen oneindig veel mogelijkheden heeft.

2 thoughts on “fulfillment vernieuwingen

  1. Pingback: Presentatie op LAC congres – De architect tussen 35 scrum teams in de 90e sprint… - deltalounge

  2. Pingback: Een kijkje in het bol.com fulfillment center - deltalounge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *