Presentaties februari 2015

Voor februari 2015 staan er diverse presentaties op de planning met name op het gebied van architectuur en agile:

Kennissesies agile architectuur bij Ordina

Op 5 februari organiseert Ordina een kennissessie over agile architectuur in de praktijk. Net als op het LAC zal ik een presentatie houden over de waarde van architectuur en time-to-market. Waarin ik laat zien dat juist architectuur waarde en snelheid kan bieden bij de time-to-market. Dit aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bij bol.com .

Symposium Move IT – Logistieke optimalisaties mbv Big Data

Big Data machinesOp 11 februari organiseert studievereniging Inter-Actief Symposium Move IT. Een symposium waarop transport, logistiek en distributie centraal staan. Thema van de presentatie die ik samen met een collega van de afdeling logistiek geef is: Wat is de rol van IT en big data bij het optimaliseren van de performance in de logistieke keten?

Bol.com heeft ruim 5 miljoen klanten in Nederland en Belgiƫ. Met ruim 9 miljoen artikelen en 15 miljoen kliks per dag is bol.com het schoolvoorbeeld van een big data omgeving. Om alle klanten optimaal te kunnen bedienen, moeten onze IT-systemen optimaal werken. De IT-organisatie neemt daarom een cruciale rol in, met 31 scrumteams die worden ingezet op alle organisatieniveaus.

Door deze multidisciplinaire teams worden continue verbeteringen geanalyseerd, ontwikkeld en live gebracht. Dit allemaal in nauwe samenwerking met bijvoorbeeld de logistieke afdeling.

De afdeling Logistiek is verantwoordelijk voor het betrouwbaar en stabiel houden van de supply chain. Daarnaast worden logistieke oplossingen bedacht en uitgewerkt. Dit betekent dat voortdurend alle logistieke processen en systemen onder de loep genomen worden en vernieuwen. Samen zorgen IT en Logistiek dat systemen en applicaties van bijvoorbeeld het ordermanagement optimaal functioneren.


Architectuur in agile omgeving

Daarnaast zijn er twee presentaties / Q&A sessies gepland met bedrijven uit diverse sectoren waarin we laten zien aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe binnen bol.com architectuur wordt ingevuld in een agile omgeving. Daarbij gaan we zeker in op hoe je scrum gebruikt in een software ontwikkelomgeving met meer dan 30 teams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *